Informatie
1 - 5 [145] >>>
ZeeVISpas verdwijnt per 2019 19-11-2018 
Waterschap werkt aan visbemonstering Zeeuwse wateren 16-09-2017 
Zeebaars 01-01-2016 
SNOEKBAARSRAPPORTAGE 2014 16-11-2015 
Het Andere Visverhaal. 06-10-2015 

Het Andere Visverhaal.
Het Andere Visverhaal.

UITGEVERIJ ASPEKT PUBLICEERT: ‘EEN LOOS VISSERTJE’, een bundel bijzondere en gevarieerde visverhalen van JACOB STARREVELD


Gedurende een reeks van jaren schreef Jacob Starreveld , zelf jarenlang actief sportvisser, onder het pseudonym Waterreus een bijdrage in Hét Visblad, het officieel orgaan van Sportvisserij Nederland, waarbij zo’n 500.000 sportvissers via hun verenigingen zijn aangesloten. Zijn verhalen gaan niet in de eerste plaats over de techniek van het sportvisssen, maar over de vissers zelf, hun wederwaardigheden en belevenissen op en aan water. Over hun maten, vrienden en familie. Starreveld maakte ze zelf mee, hoorde ze van de vissers of tekende ze op uit de mond van anderen. Zo creëert hij een geheel eigen genre van verhalen over de vissport.
Deze bundel bevat 51 verhalen, sommigen vrolijk of hilarisch,anderen aandoenlijk of pijnlijk, maar stuk voor stuk onderhoudend. Een bundel om van te genieten, op of aan het water, of er thuis aan herinnerd te herinnerd te worden wat er allemaal loos kan zijn aan de waterkant.
.
Een Loos Vissertje is verkrijgbaar bij de boekhandel of via de bekende websites en kost €.18,95. (ISBN 9789461537928). Informatie over boek en auteur bij uitgeverij Aspekt te Soesterberg www.uitgeverijaspekt.nl of rechtstreeks bij de auteur ( 0622459390).

De onderprent op de omslag is: “Een vrouw in gesprek met een hengelaar” van Jan Luyken en Pieter Arentz (1687), by courtesy of Studio Rijksmuseum AmsterdamGeacht bestuur

Als Middelburgs auteur ( schrijversnaam Jacob Starreveld) maai ik u graag attent op het verschijnen van een bundel met ruim 50 visverhalen . Het Persberichtvan van Uitgeverij Aspekt over de publicatie van deze bundel bijzondere visverhalen gaat hierbij . Gedurende een reeks van jaren schreef ik onder de naam Waterreus een bijdrage, in de vorm van een visverhaaal, voor Hét Visblad, het orgaan van de Sportvisserij Nederland. Deze verhalen en schetsen gingen niet in de eerste plaats over de techniek van het sportvissen, de beste stekken en de prestaties, maar vooral over de mensen die deze sport (van honderdduizenden!) beoefenen. Ik schreef over hun gevoelens, wederwaardigheden, bizarre toestanden, eigenaardige voorvallen, thuissituatie en zo meer. De verhalen kenden een goede ontvangst .

Uitgeverij Aspekt te Soesterberg nam daarvan kennis en vroeg of ik bereid was deze verhalen nog eens door te nemen, deels te herschrijven en een aantal nieuwe toe te voegen. Ik heb mij daartoe met veel plezier gezet en het resultaat is een boek met 51 verhalen van uiteenlopende aard over vissers, hun bijzonderheden, belevenissen maten, vrienden en familie. Zo ontstond een geheel eigen genre van verhalen in en rond de vissport. Het boekje draagt de titel `Een loos vissertje´, naar het intrigerende titelverhaal dat ik zelf meemaakte in een stedelijk park. Ik voeg dit voor een indruk bij + een willekeurig verhaal uit de bundel.

Ik zou het natuurlijk erg op prijs stellen als u in uw kring, bijvoorbeeld met een signalering in uw nieuws en verenigingsblad er aandacht aan zou willen besteden. Ik verwacht dat veel van uw leden zichzelf of situaties in de verhalen zullen herkennen, en er veel genoegen aan zullen beleven. Met dat doel zijn zij ook geschreven en gebundeld.

U vriendelijk groetend,

De Auteur Jacob Starreveld ( Henk Licher)

Spanjaardstraat 52
4331 ES Middelburg
0118644701/0622459390