Nieuws
1 - 5 [92] >>>
Opening visplateaus 24-04-2019 
Visuitzet 2018 HSV Middelburg 15-03-2019 
Huldiging kampioenen 2018 HSV Middelburg 16-12-2018 
1948-2018 Jubileum 70 jaar Hengelsportvereniging Middelburg 24-11-2018 
Uitslag Jubileumwedstrijd 11-11-2018 

1948-2018 Jubileum 70 jaar Hengelsportvereniging Middelburg
1948-2018
Jubileum 70 jaar Hengelsportvereniging Middelburg


We zouden in de kelder op 24 november2018 van Huys ter Schelde ons 70 jarig jubileum luister bijzetten en dat hebben we geweten !


Met een opkomst van ruim 100 personen bijeen was het een goed gevulde zaal.
Bij binnenkomst speelde de 4-mans band inclusief zangeres al leuke muziek, terwijl de beamer op het grote scherm een presentatie van allerhande foto- en film materiaal van de laatste 15 jaar toonde die Aart Kabboord had samengesteld. Een groot compliment voor al dat monnikenwerk is op zijn plaats.


Nadat een ieder gearriveerd was sprak de voorzitter zijn openingswoord en gaf een overzicht van hoe de avond zou verlopen. En het werd in één woord samengevat een superavond met een grandioos koud- en warm buffet en kon iedereen naar de humoristische toespraak van de chef kok van een werkelijk luxe banket met salades vlees, vis en vruchten genieten. Hier werd gretig gebruik van gemaakt.


Na, en nog tijdens het eten hield bioloog Marco Kraal, bekend van VIS-TV en redacteur van diverse visbladen zijn voordracht die -hoe kan het ook anders- over zijn ‚Äúvisverslaving‚ÄĚ ging.
Hij ging uitgebreid in over zijn twintig jarige samenwerking met Ed Stoop, met wie de schrijver ooit nog eens een hele dag op botten heeft gevist voor het Zeevisblad.
Het werd een amusante lezing over veel vissoorten waarbij het opviel dat bijna elke vissoort zijn lievelingsvis was. Ondanks dat het voor ons vissers een leuke en leerzame voordracht was kon ik me niet aan de indruk onttrekken dat het op den duur voor de aanwezige dames wel wat saai kon worden. Maar ja…. We zijn tot slot een visvereniging!

Nadat Marko Kraal afscheid had genomen was het tijd voor wat wel- of niet- alcoholhoudende versnaperingen en tijd voor de muziek, waarbij ook gedanst mocht worden, maar van dansen heb ik niet veel gezien.


Om ongeveer negen uur werd het tijd voor de eerste ronde van een loterij met erg mooie prijzen, waarbij opviel dat er op twee tafels opvallend veel prijzen vielen, maar ja het is een loterij hè…
Er werd onderling nogal veel met elkaar gepraat en het zal U niet verbazen dat het meestal over vissen ging. Na nog wat drankjes werd het tijd voor de tweede ronde van de verloting. De prijzen gingen nu naar diverse plaatsen.


En de hoofdprijs, een prachtige Shimano strandhengel ging naar Mario Janse.
We mogen Huys ter Schelde en zijn personeel wel bedanken voor de prima verzorging deze avond en mede het bestuur van onze vereniging voor de organisatie van deze superleuke avond.

Namens bestuur: A. van Mierlo